woensdag 2 september 2009

Himachal Pradesh


De provincie Himachal Pradash ontstond bij de scheiding van Punjab en Haryana in 1986. Het is hoofdzakelijk een bergprovincie - het beslaat de overgangszone van de vlakten naar de Himalaya. De prettige temperatuur in de zomer maakt het tot een geliefde vakantiebestemming. De Kullu vallei, met de sneeuwtoppen van de Himalaya op de achtergrond en de sprankelende Beas rivier, heeft een goed ontwikkelde toeristenindustrie, en is te beschouwen als de ruggengraat van de provincie. De ruige hooggebergtegebieden Lahaul, Spiti en Kinnaur lijken erg op dat van Ladakh (in Jammu en Kashmir). Het Tibetaanse Boedhisme was hier oorspronkelijk van grote invloed en er zijn nog enkele spectaculaire gompa's (kloosters) te vinden.
Himachal Pradesh is één van de lieflijkste provincies van India, met prachtige meren, bijzondere bloemen, oude heiligdommen en mooie mensen. De provincie bezit vijf machtige, door smeltwater gevoede rivieren - de Chenab, de Ravi, de Beas, de Sutiej en de Yamuna. Klimatologisch is de provincie in twee delen te scheiden - het zuiden, dat zo heet is als de vlakten, en het noorden, waar de zomers een groot verschil hebben tussen dag- en nachttemperatuur. De sneeuwtoppen, de ruige hellingen en de wijde valleien maken dit landschap tot een avontuur.

1 opmerking:

 1. Lieve mamma en pappa,

  Ik hoop dat jullie een goede heenreis hebben geahd. Ik had me vergist in jullie vertrekdatum en belde dus te laat zonet. Vandaag was Lieve's toverfeestje - we hadden heel mooi weer en als verliep volgens plan. Ze had leuke vriendinnetjes uitgenodigd - was nog wel een beetje gedoe bepaalde kinderen niet buiten te sluiten - ze is niet echt subtiel in dat soort dingen. Gelukkig loste het zich in mijn ogen goed op.
  Na afloop meteen met Maarten richting de camping in Velzen-Zuid waar hij een kampeer-verjaardagspartijtje had en onze tent nodig was. Hij zal nu wel aan het kampvuur zitten.

  Ik hoop dat jullie af en toe de weblog kunnen bijhouden. Ik heb alvast een feed aangemaakt.

  Veel liefs van ons allemaal,

  Tine

  BeantwoordenVerwijderen