woensdag 23 september 2009

Chamba ValleyVandag zijn we de Chamba Valley ingereden, langs de Ravi, een in de diepte gelegen niet al te brede wild stromende rivier. Prachtige vergezichten op de bergen, met aan het eind de eerste witte toppen met een paar wolkjes eromheen. We kwamen tot ongeveer 3000 meter om later weer af te dalen naar. De temperatuur is daar heerlijk.... fris windje erbij.
We bezochten twee hele oude heiligdommen uit de zevende eeuw na Chr. die beide vrij hoog lagen en totaal afgelegen. Geen toerist te bekennen, en daarom ook geen horeca natuurlijk. Wel af en toe een stalletje met zoutjes en CocaCola of vage snoepjes. Omdat we een goede reisleider hebben was het echt een feest... rustig overal ronlopen, je laten vertellen wat het allemaal heeft d lang geleden. En dat een houten tempel er nu nog steeds staat, helemaal gaaf, na zoveel aardbevingen en stormen en branden.. is werkelijk bijzonder.
De weg erheen was heel erg slecht, smal en nauwelijks geasfalteerd. We reizen in 4 jeeps en de drivers zijn fantastisch bedreven. Als er een vrachtwagen ingehaald wordt (geladen met met hooi of stenen of ...???) moet er uitgeweken worden. Men is overal met de weg bezig, waardoor de gemidelde snelheid ca. 20 km per uur is. Maar er is zoveel te zien, dat een dag zo om is!
Hieronder en foto van een vrachtwagen waar we een tijdje achter zaten en ook een van een 1400 jaar oud beeldje, dat in een dorp was aangekleed.

1 opmerking:

  1. Hoi mam en pap,

    Wat een prachtige foto's! Voel je je op deze reis nou 10 jaar jonge of juist ouder? Het heeft in elk geval weinig van een rustige vakantie weg. Klinkt wel supergaaf.
    Ik had hier net een leuke solictante voor een bijbaantje - een heel bereisd type die bezig is een project in Afrika op te zetten. En volgende in Thailand zit voor een congres - verslavend gewoon.

    veel plezier en ik hoop dat jullie veel internet tegenkomen :). Liefs Tine

    BeantwoordenVerwijderen