dinsdag 6 oktober 2009

Bijkomen


4 okt – Bijkomen
Omdat het gisteren voor iedereen zo’n inspannende dag was, hadden we vandaag (zondag) de morgen vrij. We verkenden Kaza-city, een echt Indiaas gehucht, hoog boven de rivier de Spiti, gelegen in het Spitidal. Men waste zijn kleren of auto of motorfiets in het water dat dwars door de “stad” l iep en zat lekker te kletsen. Stalletjes waren meestal dicht, zo ook het internet-point dat hier pas een paar weken was. Daarna zochten we onze weg naar de rivier, dwars door in aanbouw zijnde huizen en de vuilnisbelt, die langs de steile rivierbedding als vanzelf is ontstaan. Een maal beneden was het daar heerlijk, de temperatuur zo’n 20 graden, lekker windje erbij.
In de middag reden we naar het Kyi-klooster (Boeddhistisch, 13e eeuw), hoog in de bergen gelegen op 4100 m. Mooie tanka’s en oude gebedsboeken. De keuken was een voorbeeld van oeroude eenvoud, met een griffioen boven het fornuis om het kwaad buiten de deur te houden en een apparaat om de boterthee te maken.
Het weer betrok in de loop van de middag en in de bergen begon het te sneeuwen, bij ons nog net regen. Daarom werd er in de loop van de avond besloten het reisplan te wijzigen, omdat er slecht weer wordt voorspeld en we dan dinsdag niet meer over de Kunzum-pas terug kunnen naar Manali. We rijden nu morgen door het verboden gebied langs de Tibetaanse grens terug naar Sangla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten