vrijdag 2 oktober 2009

Kalpa


29 september
Vanuit Sangla rijden we naar beneden en daarna weer naar boven richting Kapla. Hemelsbreed is het niet meer dan 40 km, maar vanwege de slechte wegen doe je er ruim 4 uur over.
In het hele dal is men bezig een enorme stuwdam te maken en de weg te verbeteren. Asfalt is er nog bijna niet, merendeels smalle stenen wegen, waar alles elkaar moet passeren: auto’s met appels , benzine en nog heel veel meer, bussen en personenwagens.
Onze eerste stop was in Recong Peo, waar we pakora’s aten en zowaar even konden internetten. Daarna reden we door naar een kleine tempel in de bergen die gesloten was. De wandeling erheen was sowieso geweldig met steeds uitzicht op de bergen.
Ons hotel ligt buiten Kalpa (3000 meter hoog) op een heuvel en na het inchecken gingen we nog twee tempels bezoeken in het stadje. Hindoes en Boeddhisten vereren hier van alles door elkaar. Tot slot van deze heerlijke dag nog een bezoek aan de plaats waar de Dalai Lama in 1992 een grote zandmandala liet maken en een heel bijzondere ceremonie hield over de leer die de mensheid tot inkeer moet brengen: de Kalachakra. Of het veel geholpen heeft….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten