donderdag 8 oktober 2009

Confrontatie


7 oktober 2009
Rit van 10 uur naar Nalagarh, de pleisterplaats richting Delhi. Volgens de beschrijving hebben ze een zwembad, maar daar aangekomen was het te laat om er nog naar te informeren. Het laatste uur reden we over een redelijk goed geasfalteerde weg met links en rechts kilometers lang vuilnis: rechts ijzer en links de rest. Daar tussen in mannen, vrouwen en kinderen die aan het uitzoeken waren…. kilometers lang. Natuurlijk weet ik dat men hier alles zomaar uit het raam en op straat gooit… beter gezegd laat vallen en dat vuilnis ergens in doen en het laten ophalen hier nog niet zover ontwikkeld is als bij ons, maar ik was diep geraakt door de ellende van deze situatie…. de cirkel waar men niet uitkomt… van moeder/vader op kind gaat het zo door.
Het Bon-klooster dat we eerder op die dag bezochten (Bon-people zijn een soort Boeddhisten ) heeft een school en een ziekenhuisje, maar ook daar liepen sterk vervuilde kinderen te bedelen. Voor veel Indiërs is geen plek in de samenleving, die horen er niet bij.
In ons hotel die avond (ouderwets soort paleis, beetje vergane glorie) , smaakte de whisky niet zo goed – dag van de confrontatie. Om toch een lichtpuntje te noemen: Dick zag totaal onverwachts bij een spoorwegovergang trein langsrazen en de in de haast genomen foto is redelijk gelukt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten