vrijdag 2 oktober 2009

Joepie..... internet

Het is nu vrijdagavond 2 oktober en we zijn na een prachtige tocht vanuit de hoogte nu op 2000 meter in Manali aangekomen. Morgen gaan we nog weer verder de hoogte in (pas van 4550 m en kamp op 3880). Gelukkig hebben ze hier in Manali een kleine oeroude pc waarop ik zal proberen de afgelopen dagen te beschrijven... die worden dan boven dit bericht zichtbaar.
================================================================


24 – 26 sept. Zie afbeeldingen hierboven!
Vanuit Chambla rijden we naar het zuiden, naar een dorpje dat op de lijst van Wereld Erfgoed staat en waar we sliepen in het Judge’s Court, een oud gebouw, dat nu hotel is. Prachtige tuin en mooie kamers. Zelfs een mini zwembad in de tuin, waar ik al enige heerlijk in rond kon zwemmen. Met zowaar een fluitspeler op de achtergrond. Het is hier weer erg warm, dus dat kwam goed uit. S’Avonds eten in de tuin. Het dorp zelf (Pragdapur) was niet bijzonder, maar toch was het leuk om doorheen te lopen en het dagelijkse leven te zien zoals dat al eeuwen gaat aan het eind van de dag.
Hiervandaan op weg naar Shimla zien we een groep Buffalo nomaden, die met hun kudde door het land trekken . Nu de winter komt, komen ze naar lager gelegen gebieden. Ze slapen in de open lucht en verkopen hun melk in de dorpen.
Shimla is de oude Engelse zomerresidentie, waar men heen ging als het beneden niet meer uit te houden was. De stad van “ the rich, the idle and the invalid” . We hebben daar een middag op een visumkantoor doorgebracht met de groep, omdat onze papieren niet in orde waren. We sliepen in een modern hotel, dat uitkomt op de “Mall” een soort Kalverstraat, zonder auto’s en heemaal schoon. Geen internet te bekennen, maar wel een enorme vuilnisberg, waar men vanuit de Mall gewoon alles naar beneden gooit.
De volgende morgen trokken we verder naar het oosten, naar de op 2300 m gelegen stad Sarahan, waar een prachtige tempel staat, die we de volgende morgen zullen bezoeken. De rit in de auto was geweldig, door drie dalen, met prachtige vergezichten, maar jammer genoeg nog geen besneeuwde toppen, omdat het bewolkt en een beetje mistig was. De chauffeurs zijn ongelooflijk handig op veelal smalle en ongeplaveide wegen, waar redelijk veel verkeer is, merendeels vrachtauto’s.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten